perjantai 24. tammikuuta 2020

Pihaleikkejä

Mitäs leikkejä sitä tavallisesti tammikuussa leikitään koulun pihalla? Luettiin tokaluokkalaisten kanssa lukukirjan kappaletta, jossa toisessa virkkeessä kerrottiin, että lunta satoi ja satoi ja satoi. Vilho totesi, että kyllä nyt saisikin jo sataa. Ihan totta! Tavallisesti tähän aikaan lasketaan mäkeä koulun pihassa olevalta kumpareelta, rakennetaan lumilinnoja ja -ukkoja, leikitään lumisotaa, luistellaan koulun kentällä olevalla jäällä tai hiihdetään viereisellä Talvitien pellolla.

Tällä viikolla oppilaat ovat pelanneet pihassa Polttopallon toisintoa, Kahden tulen välissä. Piha on jäässä, joten rajat on merkitty "tötsillä". Kiipeilytelineellä on leikitty itse keksittyä leikkiä nimeltä Turvapala. Ekaluokkalaiset opettivat kouluvalmentaja-Maijulle Nurkkapaappaa ruokalan ympärillä. Liikuntatunnilla leikittiin Stratecoa, energiamuotoihin liittyvää lipunryöstöpeliä. Kyllä meillä on tänä talvena jo luisteltukin: kolmas-, neljäs- ja viidesluokkalaiset ovat käyneet liikuntatunnilla jäähallilla luistelemassa. Siellä onkin mukava sitoa luistimia lämpimässä pukukopissa ja jää on aina ihan sileä. Ei ole rypylää, johon luistin pökkäisi.

Teija-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusia menetelmiä

Tänä vuonnakin askarreltiin pääsiäiskoristeita. Ohjasin pääsiäispupun tekemistä etänä kotoa käsin. Oppilaiden vanhemmat olivat hakeneet...