maanantai 27. tammikuuta 2020

QRIDII!

Viime viikon maanantaina 5.luokan Miia-opettaja oli Qridi-koulutuksessa. Qridi on arvioinnin digitaalinen työkalu, jolla voidaan toteuttaa monipuolisesti oppilaan itse-, vertais-, ja ryhmäarviointia. Myös huoltajan ja opettajan näkökulmat arvioinnista on mahdollista tuoda esille Qridi-ympäristössä. Lisäksi opettaja voi seurata Qridissä olevan tehtävälistan avulla oppilaan opiskelua reaaliaikaisesti oppilaan edistymistä annetuissa tehtävissä. Opettaja voi asettaa oppilaan kanssa tavoitteita, joiden toteutumista on helppo seurata. 

Aloitimme 5.luokan kanssa Qridin heti tiistaina koulutuksen jälkeen. Oppilaat tekivät päivän aikana itse-, ja vertaisarviointia käyttäytymisestään oppitunnilla. Mielenkiintoinen havainto oli, että moni arvoi oman käyttäytymisensä paremmaksi kuin muut olivat sen arvioineet. Jo loppuviikkoa kohden arviot alkoivat lähentyä toisiaan. Ehdimme kokeilla myös tehtävälistan käyttöä. Tällöin oppilas itse katsoo tehtävälistasta, mitä tehtäviä hänellä on vielä tekemättä. 

Kokonaisuutena Qridin kokeilu alkoi lupaavasti. Sekä opettaja että oppilaat olivat innostuneita. Melko usein päivien aikana kuului: "Ope, mentäiskö taas Qridiin?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusia menetelmiä

Tänä vuonnakin askarreltiin pääsiäiskoristeita. Ohjasin pääsiäispupun tekemistä etänä kotoa käsin. Oppilaiden vanhemmat olivat hakeneet...