tiistai 14. huhtikuuta 2020

Uusia menetelmiä




Tänä vuonnakin askarreltiin pääsiäiskoristeita. Ohjasin pääsiäispupun tekemistä etänä kotoa käsin. Oppilaiden vanhemmat olivat hakeneet jo edellisellä viikolla tarvikepaketin koulun portailta. Mukana oli värillistä ja valkoista piirustuspaperia, silkkipaperia, värityskuvia sekä koululle unohtuneet vaha- ja puuvärit.

Äidinkielen, matematiikan, ympäristöopin ja uskonnon opiskeluun on löytynyt toimivia menetelmiä. Liikunnan, musiikin ja käsitöiden opiskelu on haastavampaa. Olemme jumpanneet yhdessä videoiden mukaan, askarrelleet pääsiäiseksi ja laulaminenkin on onnistunut, kun olen asettanut läppärini pianon päälle, jakanut oppilaille laulun sanat näytön jakamisen kautta ja soittanut ja laulanut itse oppilaiden kanssa. Jokainen on saanut laulaa soolojakin, kun ollaan laitettu mikit kiinni ja vain opettajan soitto on kuulunut itselle. Liikuntatunneilla oppilaat ovat usein saaneet leikkiä omalla pihalla tai käydä myöhemmin kävelylenkillä vanhempien kanssa.

Koulupäiviin on kuitenkin löytynyt hyvä rytmi. Joka päivä kokoonnutaan yhdessä Meet-sovelluksella aamun avaukseen ja siitä päivä lähtee hyvin käyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusia menetelmiä

Tänä vuonnakin askarreltiin pääsiäiskoristeita. Ohjasin pääsiäispupun tekemistä etänä kotoa käsin. Oppilaiden vanhemmat olivat hakeneet...